Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Compte enrere per retirar la mascareta en interiors: Objectiu Setmana Santa

El Consell de Ministres espanyol podria aprovar retirar aquesta mesura el pròxim 12 d’abril

Redacció 03/04/2022

Ja fa moltes setmanes que tothom es fa la gran pregunta: Quan ens podrem treure la mascareta en interiors? És una de les restriccions més simbòliques des que va esclatar la pandèmia de coronavirus, i ara per fi es podria acabar, en un nou gran pas cap a la normalitat, malgrat que hi hagi experts que vegin un més que possible rebrot.

De moment, el Ministerio de Sanidad del Gobierno s’ha marcat l’objectiu de retirar l’ús de la mascareta per Setmana Santa, una època on precisament hi sol haver molt de moviment pels pocs dies de vacances que la gent vol aprofitar. Tal com ha informat La Vanguardia aquest dissabte, el Consell de Ministres podria aprovar l’anul·lació d’aquesta restricció el pròxim 12 d’abril, i entraria en vigor el següent dia. De moment, el primer pas és que s’aprovi des de la Comissió de Salut Pública.

I, per descomptat, hi haurà espais que seran l’excepció d’aquesta decisió. Transport públic, residències de gent gran o altres entorns on es pugui tenir contacte amb gent vulnerable a agafar la malaltia seguiran mantenint l’obligatorietat.