Edició 2040

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 25 de febrer del 2024
Edició 2040

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 25 de febrer del 2024

[Àudio] Diversos agents de Mossos agredeixen un jove amb insults racistes

|

- Publicitat -

El passat gener del 2019, un cas esfereïdor de racisme policial va passar a Sant Feliu Sasserra, quan Wubi, un jove que sortia a passejar la seva gossa, es va creuar amb diversos agents de Mossos li van demanar la documentació sense cap motiu aparent. Segons explica la víctima, els agents li van llençar bosses d’escombraries, i el van escopir i estomacar mentre aquest rebia insults racistes.

Un any i mig després dels fets, LaDirecta.cat ha tret a la llum el relat de Wubi, que a través de SOS Racisme, va presentar el cas al Jutjat d’Insturcció 5 de Manresa, que ho està investigant.

Publicitat

Després d’escapar-se dels mossos, Wubi va encendre la gravadora, i quan el van empaitar van quedar-se gravats tots els insults i amenaces per part dels agents. A l’àudio es pot escoltar com la víctima, plorant, els diu als Mossos que ell “també és una persona”, a la qual cosa un dels agents contesta “tu eres un mono“, i tot seguit l’insulta dient-li “negro de mierdahijo de la gran puta”. Però això no és tot: mentre fugia, Wubi es va adonar d’un possible tret per part d’un dels mossos, cosa que es confirma també gràcies a l’àudio: “He fallado, eh? Si no te reviento“, amenaçava un altre agent, ademetent que havia disparat.

Per si no n’hi hagués prou, aquests agents de Mossos estan el dia d’avui en actiu, i la xarxa s’ha omplert de crítiques reclamant explicacions per part del conseller d’Interior, Miquel Buch.

Et pot interessar  El TEDH avala els seguiments dels Mossos a personalitats unionistes
Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut