Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

S’ha fet la llum a Moncloa: El govern espanyol estableix una moratòria d’un dia

El dilluns es podrà fer tasques “imprescindibles” per evitar que l’aturada perjudiqui l’empresa “de manera irremeiable” i evita una paralització abrupta

Redacció 30/03/2020
Pla general de la reunió extraordinària del Consell de Ministres amb el president Pedro Sánchez i els ministres Montero, Ábalos, Illa, Grande-Marlaska i Robles, el 27 de març del 2020 (horitzontal)

Guerra oberta entre els socis ha retardat el decret del nou confinament

El govern espanyol ha establert una moratòria d’un dia per al confinament total per als casos que resulti “impossible” interrompre “immediatament” l’activitat i es pugui fer paulatinament. Segons el BOE, publicat a les 23.35 hores del diumenge a la nit, les persones de serveis no essencials podran fer tasques “imprescindibles” durant el dilluns 30 de març per evitar que l’aturada “no perjudiqui de manera irremeiable o desproporcionada la represa de l’activitat empresarial”. Paral·lelament, la ministra de Defensa, Margarita Robles, ha dit en una entrevista a ‘El Objetivo’ de La Sexta que amb aquest termini s’intentarà que la paralització “no sigui abrupta” i les empreses es puguin “reorganitzar”.

El BOE amb el decret que detalla el confinament total de tots els treballadors de serveis no essencials i el permís retribuït recuperable s’ha publicat aquest diumenge a les 23.35 hores. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar la mesura el dissabte a la tarda i aquest diumenge al matí s’ha reunit el Consell de Ministres de forma extraordinària per aprovar-la.

Decret confinament