Dijous, 29 d'octubre de 2020 - Edició 826
La República

Segons el CIS, PSOE i Podemos ja no necessitarien els independentistes

El PSOE es consolida clarament com a primera força amb el 31,6% d’estimació de vot i Podemos es consolida amb el 17,3% Amb el 48,9% dels vots l’esquerra espanyola té […]

Joan Puig
Joan Puig 25/10/2018

El PSOE es consolida clarament com a primera força amb el 31,6% d’estimació de vot i Podemos es consolida amb el 17,3%

Amb el 48,9% dels vots l’esquerra espanyola té a tocar poder governar amb tranquil·litat, amb els canaris i el PNB s’asseguraria una tranquil·litat al govern.

El CIS li obre la porta al PSOE a una convocatòria electoral

Amb aquests resultats Pedro Sánchez té les portes obertes a convocar eleccions generals a Espanya i no té cap necessitat que els independentistes li aprovin els pressupostos.

Cs supera el PP en estimació de vot i se situa en segona posició a 10,6 punts del PSOE, segons el CIS

Cs supera el PP i se situa en segona posició amb el 21% en estimació de vot, segons el baròmetre d’octubre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS). Tot i això, el partit d’Albert Rivera queda lluny del PSOE que manté la primera posició a 10,6 punts d’avantatge. El PP de Pablo Casado es quedaria en tercera posició amb el 18,2% (perd 2,6 punts respecte de l’últim baròmetre), mentre que Podem i les seves confluències sumarien el 17,3%. Vox perd una dècima respecte al baròmetre del mes anterior i es quedaria amb l’1,3%.

ERC obté el 4,3% en estimació de vot per davant d’En Comú Podem (3,2%), segons el CIS

ERC obté el 4,3% en estimació de vot segons el baròmetre d’octubre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS). Tot i caure en dues dècimes respecte a l’anterior, els republicans mantenen la primera posició per davant d’En Comú Podem que puja sis dècimes fins al 3,2%. D’altra banda, el PDeCAT retrocedeix en cinc dècimes i se situa en l’1,4% en estimació de vot. Un percentatge inferior al PACMA que obté un 1,6% i només una dècima per sobre de Vox, que es queda amb l’1,3%.

El PNB quedaria per sota dels partits catalans amb l’1%, Bildu obtindria el 0,8% mentre que Coalició Canària es queda només amb el 0,1%.

 

Relacionats