Edició 2048

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 04 de març del 2024
Edició 2048

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 04 de març del 2024

Sánchez ja és president i comença a incomplir els acords per la investidura

|

- Publicitat -

Calvo assegura que el Govern central no cedirà competències exclusives a les comunitats autònomes

La vicepresidenta del Govern central en funcions, Carmen Calvo, ha estat l’encarregada de diluir els acords per la investidura, sobretot l’acord signat amb ERC dient aquest dimecres la taula de diàleg entre el PSOE i ERC per afrontar el conflicte polític català és la comissió bilateral Estat-Generalitat que preveu l’Estatut.

Publicitat

“Una comissió bilateral que preveu l’Estatut de Catalunya i altres estatuts de les comunitats autònomes del nostre país”, ha descrit Calvo en una entrevista a ‘Los Desayunos de TVE’, que ha recollit Europa Press.

Calvo passa del document signat i practica la teoria Rubalcaba, una cosa es signa i l’altre el que es fa

No obstant això, el document que van pactar el PSOE i ERC per a la investidura de Pedro Sánchez acorda la “creació d’una taula bilateral de diàleg, negociació i acord per resoldre el conflicte polític”, és a dir, un instrument nou.

Calvo ha recordat que l’article 2 de la Constitució diu dues coses importants, “que la unitat de l’Estat espanyol es construeix sobre la diversitat dels seus territoris i a l’inrevés, que la diversitat dels seus territoris amb dret a l’autonomia política construeixen la unitat de l’Estat espanyol”.

El model autonòmic seguirà estancat, és a dir a la baixa les competències

La vicepresidenta ha confirmat que el Govern de Pedro Sánchez està decidit a “no envair” competències de les comunitats autònomes però tampoc no cedirà competències exclusives del Govern central.

Calvo diu que l’acord amb ERC hi van inclosos els pressupostos

Malgrat que ERC ha precisat que l’acord amb el PSOE ha estat només per facilitar la investidura de Sánchez, sense incloure un eventual suport als pressupostos generals de l’Estat, Calvo ha assenyalat que al llarg de tota la negociació els socialistes van manifestar que “assolir un acord implicava poder governar i governar implica arribar a acords sobre pressupostos”.

Et pot interessar  Sabrià creu que Illa estarà "inhabilitat per governar" si el PSC no dona suport a un finançament singular

 

 

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut