Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Sánchez no vol els independentistes i reforça la comèdia per anar a eleccions

Presentarà la setmana que ve una oferta per suposadament desbloquejar la investidura, és la seva excusa per evitar governar

Agències 29/08/2019
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu

El president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat als grups polítics del Congrés ”responsabilitat, generositat i altura de mires”, per evitar la convocatòria d’unes noves eleccions el proper 23 de setembre. Segons Sánchez, els ciutadans ”no s’ho mereixen” i ha defensat que el PSOE ha estat treballant les darreres setmanes perquè això no passi. Per això, ha demanat a la resta de forces polítiques que facin el mateix. En aquest sentit, s’ha referit a la proposta de més de 300 mesures que té previst presentar la setmana que ve als grups parlamentaris. Una proposta que els socialistes asseguren haver consensuat amb associacions i col·lectius socials de l’Estat. Segons Sánchez és una proposta progressista, ambiciosa, reformista, transformadora i modernitzadora per a Espanya.

Pedro Sánchez considera que el 28 d’abril els ciutadans ”van ser clars” demanant un govern espanyol del PSOE i descartant que la governabilitat del país ”depengui de forces independentistes que el que volen és trencar amb l’estat espanyol”. És per això, que ha instat als grups polítics del Congrés a ser responsables i generosos per evitar unes noves eleccions i ha defensat que els socialistes han estat treballant aquestes setmanes per evitar-ho.

Sánchez s’ha mostrat ”esperançat” amb la proposta de més de 300 mesures que presentarà la setmana que ve i ha assegurat que respondrà a les tres principals qüestions a les quals considera que cal donar una resposta com a país. S’ha referit així a com fer front a la desigualtat; a com crear oportunitats per als qui no en tenen; i a com modernitzar l’economia perquè tingui un creixement sostingut.