Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024

Sánchez busca salvar l’estat d’alarma amb una trucada a Inés Arrimadas

|

- Publicitat -

L’independentisme català votarà unànimement no a la pròrroga de l’estat d’alarma

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la líder de Cs, Inés Arrimadas, han parlat per telèfon aquest dilluns i, després de la trucada, l’executiu i Cs “han iniciat negociacions per intentar arribar a un acord de cara a la pròrroga de l’estat d’alarma” que es votarà dimecres al Congrés, segons fonts de la formació liberal. “Cs segueix treballant amb l’objectiu de començar a elaborar un pla consensuat i sensat de sortida de l’estat d’alarma que permeti seguir protegint en l’àmbit sanitari, econòmic i social a famílies, treballadors, autònoms i pimes”, apunten les mateixes fonts, que expliquen que Arrimadas ha traslladat a Sánchez les propostes que ha desgranat en roda de premsa al matí.

Publicitat

 

La líder de Cs havia condicionat en declaracions als mitjans de comunicació el vot a l’estat d’alarma a aquesta trucada i ha demanat que desvinculin les mesures socials i econòmiques de la pròrroga de l’estat d’alarma.

 

El PP ja ha avançat que de moment creu que “no té sentit” donar-hi suport, i en cas que es decantessin pel ‘no’ caldria el vot favorable de formacions com Cs o el PNB. ERC ja ha dit que hi votarà en contra quan fins ara, en les anteriors pròrrogues, s’havia abstingut. La pròrroga s’ha d’aprovar per majoria simple del Congrés.

Et pot interessar  Puigdemont amenaça de retirar el suport a Sánchez “si Illa fa un Collboni” després del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut