Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

Sánchez busca salvar l’estat d’alarma amb una trucada a Inés Arrimadas

L’aprovació de la pròrroga dependrà del vot favorable de Cs i el PNB si finalment el PP es decanta pel ‘no’ i un cop els independentistes catalans han decidit votar no

Redacció 04/05/2020

L’independentisme català votarà unànimement no a la pròrroga de l’estat d’alarma

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la líder de Cs, Inés Arrimadas, han parlat per telèfon aquest dilluns i, després de la trucada, l’executiu i Cs “han iniciat negociacions per intentar arribar a un acord de cara a la pròrroga de l’estat d’alarma” que es votarà dimecres al Congrés, segons fonts de la formació liberal. “Cs segueix treballant amb l’objectiu de començar a elaborar un pla consensuat i sensat de sortida de l’estat d’alarma que permeti seguir protegint en l’àmbit sanitari, econòmic i social a famílies, treballadors, autònoms i pimes”, apunten les mateixes fonts, que expliquen que Arrimadas ha traslladat a Sánchez les propostes que ha desgranat en roda de premsa al matí.

 

La líder de Cs havia condicionat en declaracions als mitjans de comunicació el vot a l’estat d’alarma a aquesta trucada i ha demanat que desvinculin les mesures socials i econòmiques de la pròrroga de l’estat d’alarma.

 

El PP ja ha avançat que de moment creu que “no té sentit” donar-hi suport, i en cas que es decantessin pel ‘no’ caldria el vot favorable de formacions com Cs o el PNB. ERC ja ha dit que hi votarà en contra quan fins ara, en les anteriors pròrrogues, s’havia abstingut. La pròrroga s’ha d’aprovar per majoria simple del Congrés.