Divendres, 26 de febrer de 2021 - Edició 946
La República

Sàmper, sobre la càrrega a Gràcia: “Es va fer un mínim ús de la força durant un minut i no hi va haver cap lesionat”

“S’estava intentant evitar els actes vandàlics i de pillatge com a passeig de Gràcia”

Avatar
Agències 21/02/2021
El conseller d'interior, Miquel Sàmper

Les imatges al carrer Gran de Gràcia de l’actuació dels Mossos encerclant els manifestants i colpejant-los mentre passaven per l’únic pas possible, en la cinquena jornada de protestes i disturbis per l’empresonament del raper Hasel, les ha vist tothom i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, s’ha vist obligat a donar explicacions: “S’estava intentant evitar els actes vandàlics i de pillatge com a passeig de Gràcia. Es va fer un mínim ús de la força durant un minut, i tinc entès que no hi ha haver cap lesionat”.

Als micròfons de Rac1, el conseller d’Interior ha reconegut que va sentir “impotència” durant els actes de vandalisme i pillatges al passeig de Gràcia i ha insistit en el seu relat incriminatori dels manifestants lamentant que s’ha quedat “molt sol” en la condemna dels actes de violència als carrers. “Els aldarulls i el que hem viscut aquesta setmana no són dret de manifestació”. “Hi han hagut certes conductes no recriminatòries de com s’han exercit aquests drets fonamentals de manifestació i de llibertat d’expressió”, ha precisat Sàmper, sense apuntar directament cap càrrec ni partit polític.

“Ens va faltar contundència a tots per demanar calma al carrer. De totes les forces polítiques i de totes les forces socials. Parlo de tothom”, ha reflexionat en veu alta el titular d’Interior, que ha insistit que la solitud del Departament d’Interior “és històrica”. “És un departament molt fred”, ha etzibat Sàmper, que igualment ha reiterat que les seves paraules sobre la reforma del model d’ordre públic –i de portar-ho al Parlament- anaven en la línia de “treure els Mossos del debat polític” en plenes negociacions per a la investidura. “Jo no seré qui posi elements que dificultin qualsevol negociació. Crec que la meva obligació és treure els Mossos d’un debat de negociacions polítiques”.

Aquest diumenge a les 11 hores té una reunió amb els sindicats de Mossos per rebaixar la tensió. “La relació en aquests sis mesos ha estat bona i molt bona. Els hi diré que les meves declaracions eren justament per protegir el cos”, ha desvetllat Sàmper, que sobre la bales de foam ha recordat que va ser el propi Parlament qui les va aprovar en detriment de les bales de goma. “I ara haurà de ser el mateix Parlament qui les descarti i no els partits polítics en les seves declaracions. Algú m’haurà de convèncer, però, que hi ha un sistema millor”, ha assenyalat el conseller. Finalment, i sobre la possibilitat de repetir com a titular d’Interior, Sàmper ha estat clar: “Tinc un projecte. Si es compta amb mi, encantadíssim de poder servir el meu país i el meu partit”, ha conclòs.