Dimarts, 2 de març de 2021 - Edició 950
La República

[VÍDEO] L’encapsulament i atonyinament dels manifestants als carrers de Gràcia

Els Mossos obliguen els manifestants a desfilar mentre els colpegen

Redacció
Redacció 21/02/2021
Imatge d'un vídeo dels assistents a la manifestació a Gràcia moments abans de la càrrega dels Mossos

La darrera nit d’aldarulls a Barcelona desencadenades a partir de la detenció del raper Pablo Hasel d’aquest dissabte ha estat, fins i tot, més encesa que les anteriors. El discurs oficial, expressat pel conseller d’interior, Miquel Sàmper, és que els aldarulls ja no tenen res a veure amb la motivació inicial de protestar per la injusta detenció de l’artista sinó que ara es tracta de “delinqüents comuns” que s’aprofiten de la situació, arribant a dir que la majoria ni tan sols o saben qui és Pablo Hasel, que són esvalotadors que la policia té fitxats i coneguts. Els que s’ha vist, però en els carrers de Gràcia, entre la plaça Lesseps i Fontana, ha sigut greu: els manifestants han estat rodejats, impedint-los marxar i els han anat atonyinant mentre passaven. Aquesta acció ha motivat reaccions de pes.

Així, l’ANC ha emès un tuit on diu que l’actuació dels Mossos encapsulant els manifestants al barri de Gràcia de Barcelona és injustificable:

També l’associació de defensa dels drets humans Irídia ha criticat la càrrega policial i considera que els Mossos han posat “en perill” la gent que hi havia concentrada, ja que l’operatiu ha generat “aglomeracions”. “Han carregat de dalt i des de baix”, ha subratllat, afegint que diverses persones han resultat ferides. Per això, a través de les xarxes socials ha apuntat que es tractava d’una “càrrega de càstig” que no pot quedar “impune”.