Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Salut adverteix que les properes 12 setmanes són les de “major risc” de la pandèmia

Comella alerta que serà el primer hivern amb la covid i que encara no hi haurà un nombre suficient de persones vacunades

Avatar
Agències 09/12/2020
El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella

El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, ha advertit aquest dimecres que les properes 12 o 15 setmanes són segurament “les de més risc” de la pandèmia del coronavirus, per l’arribada del fred i perquè encara no s’ha començat a vacunar, i l’administració del vaccí serà progressiva. “Encara no hem viscut un hivern amb la covid-19 sense vacuna o amb un nombre suficient de vacunats per garantir la immunitat de grup”, ha fet notar. Comella ha demanat no “engegar a rodar” el “llarg recorregut en la gestió de la pandèmia” fet fins ara i ha alertat que causaria “frustració” entre ciutadans i professionals sanitaris.

El director del CatSalut espera veure “la llum al final del túnel” després d’aquests tres o quatre mesos i ha destacat que amb l’arribada de l’hivern es fa més vida en espais tancats i amb més dificultats de ventilació i per això ha demanat ser conscients del risc de rebrots o d’una tercera onada en les properes setmanes. Sobre com pot afectar l’activitat social del pont de la Puríssima en l’evolució de la pandèmia i si pot comportar un increment de contagis, ha recordat que es veurà d’aquí a uns deu dies aproximadament, ja que aquest és el patró que segueix el coronavirus.