Dissabte, 17 d'abril de 2021 - Edició 995
La República

República Catalana o Monarquia espanyola

Fa un temps vaig escriure Catalunya o Espanya? https://www.larepublica.cat/blogs-republicans/catalunya-o-espanya/ Ha transcorregut el temps i sembla que sigui ahir, tot i això, no és el mateix perquè certs fets ara ja […]

Avatar
Francesc Bonastre i Santolària 15/10/2020

Fa un temps vaig escriure Catalunya o Espanya? https://www.larepublica.cat/blogs-republicans/catalunya-o-espanya/

Ha transcorregut el temps i sembla que sigui ahir, tot i això, no és el mateix perquè certs fets ara ja són del passat.

Actualment, es preveu que farem unes eleccions autonòmiques catalanes el 14 de febrer i, sembla que els partits independentistes majoritaris, comencin una campanya per les engrunes autonòmiques a pesar de que parlen d’independència.

No escriure del passat, ni de si alguns diuen que hem de ser el 50% i desenvolupar la independència o, d’altres que creuen que aquesta quantitat només és un començament, ni d’un llarg etcètera de discursos que no van a cap banda o, que de fet, només són còpies de memorials de greuges que queden en un no res o, que s’estimben contra el govern d’Espanya.

Vull dir que si de veritat volen eleccions plebiscitàries o volen anar cap a la independència. Només els hi queda presenta aquesta campanya electoral com a tal. Que la ciutadania de Catalunya sàpiga que ha de triar entre República Catalana o Monarquia Espanyola. I per fer això, només serà possible amb coratge i determinació i, amb una unitat electoral de tots els partits partidaris de la República Catalana.

Així, d’aquesta manera, també obligaran a Comuns i el PSC a posicionar-se ideològicament.