Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

Rahola defensa que és irrebatible que “cal posar data a un nou referèndum”

|

- Publicitat -

La coneguda periodista Pilar Rahola, sorprenentment, ha defensat part de les declaracions de la CUP que han demanat un nou referèndum d’autodeterminació. Rahola, que ha subscrit part de les afirmacions dels anticapitalistes, ha explicat que, a parer seu, tenen raó en exigir un altre referèndum, exceptuant la confrontació partidista que suposa que posi com a límit la legislatura d’Aragonès.

Publicitat

Rahola, ha explicat que discrepa de la resposta que va donar la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que afirmava que ja hi havia els resultats del Primer d’Octubre. La periodista ho ha considerat “un error de fons”, i malgrat que ha dit que l’1-O va ser una gesta extraordinària “que ens determina de cara al futur” defensa que en cal un de nou.

La periodista ha apuntat que “no es pot considerar, des del punt de vista democràtic, que els resultats de l’1 d’octubre del 2017 continua sent vàlid quatre, o cinc, o sis anys després” i ha dit que és obvi que “caldrà referendar-ho”.

Rahola ha afirmat que no creu en la taula de diàleg perquè “és una mentida que ens peta a la cara cada dia” i ha dit que si no s’accepta la taula, però tampoc un nou referèndum no sap “on estem” o “el camí a seguir”. Ha exposat que li sap greu dir-ho, però que “hem de ser molt rigorosos” i posar data a un nou referèndum, ja que creu que “cap país del món acceptarà els resultats de fa quatre anys” i la maduresa democràtica obliga a referendar-se.

La periodista ha afirmat que el Primer d’Octubre és immutable i inapel·lable, “és el nostre llegat de resistència, però hem de preparar la resistència del futur” ha etzibat. Rahola ha conclòs dient que, per ella, el debat hauria de ser quan fer aquest referèndum, no en si s’ha de fer.

Et pot interessar  Jové presenta l'escrit de defensa al TSJC i reivindica la legitimitat democràtica de convocar un referèndum
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió