Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Qui serà la nova directora de l’Institut Ramon Llull?

L’escriptora i editora Iolanda Batallé substituirà Manuel Forcano al capdavant de l’Institut Ramon Llull (IRL), segons ha avançat l’ARA i ha confirmat l’ACN. Així ho han pactat les tres administracions […]

Joan Vila i Boix 18/09/2018
Iolanda Batallé / Google

L’escriptora i editora Iolanda Batallé substituirà Manuel Forcano al capdavant de l’Institut Ramon Llull (IRL), segons ha avançat l’ARA i ha confirmat l’ACN. Així ho han pactat les tres administracions que formen part del consorci de la institució -Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i govern de les Illes Balears-, un nom que serà ratificat en la propera reunió del patronat, prevista per al 26 de setembre. Forcano va anunciar el passat 12 de setembre que deixava la direcció de l’IRL per tornar-se a dedicar a l’escriptura i la traducció.

Professora, editora i escriptora catalana, Iolanda Batallé (Barcelona, 1971) és llicenciada en Filologia anglesa i en Ciències de la informació per la Universitat de Barcelona. Formada en direcció d’empreses, ha desenvolupat la seva activitat professional a diversos països d’Europa, Amèrica i Àfrica. Ha publicat les novel·les La memòria de les formigues, (2009), El límit exacte dels nostres cossos, (2011) i Faré tot el que tu vulguis, (2013), premi Prudenci Bertrana. El 2015 va tirar endavant les editorials Rata i Catedral.