Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Qui és l’artista catalana que anuncia el seu nou disc a Times Square?

Rosalía publicarà el seu segon disc, El mal querer, el 2 de novembre. La cantant ho ha anunciat en una de les icòniques pantalles publicitàries de Times Square de Nova […]

Redacció 14/09/2018
Actuació de Rosalía al Sónar, el 15 de juny del 2018 / ACN

Rosalía publicarà el seu segon disc, El mal querer, el 2 de novembre. La cantant ho ha anunciat en una de les icòniques pantalles publicitàries de Times Square de Nova York i ho ha difós a través de les xarxes socials amb un vídeo que ha compartit. L’artista catalana porta tot l’estiu presentant aquest treball en directe. A més de l’anunci, Rosalía també s’ha dirigit als seus seguidors amb un vídeo, en el qual es veu la pantalla de fons i la mítica plaça, on els diu que “és un somni que no es pot creure”. La cantant assegura que està “súper emocionada” i explica que vol que “tothom l’escolti ja”.

Rosalía (1992) és una de les artistes més internacionals de Catalunya. Les seves cançons són escoltades per les Kardashian i han suscitat encesos debats culturals als mitjans espanyols. El seu estil de flamenc i estètica quinqui l’han portat fins a l’estrellat, alhora que la crítica l’ha inclòs dins la generació trap espanyola.

El retorn a allò quinqui i de barriada que s’ha posat de moda, alhora que polític, ens mostra l’avantguarda de la música popular a la península. D’altra banda, però és bo de destacar com la crítica s’ha centrat en el debat apropiacionista, però no ha destacat el fet de la normalització de la cultura castellana a Catalunya. Així una de les artistes actuals més famoses de flamenc va néixer a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) un fet que desacredita per ell mateix qualsevol persecució de la cultura en castellà a Catalunya.

La cantant ha col·laborat amb la Fura dels Baus i ha actuat amb Juan Gómez “Chicuelo” en duo al Festival Grec. El 2016 va presentar el disc Los Ángeles. Aquest 2018 ha presentat els temes Pienso en tu mirá i Malamente amb una gran èxit de públic i crítica internacional.