Dissabte, 28 de maig de 2022 - Edició 1402
La República

Quatre guàrdies civils condemnats pel 23F van ser condecorats en nou ocasions després del cop

Quatre guàrdies civils condemnats per la seva participació en l’intent de cop d’estat del 23 de febrer de 1981 han rebut des d’aleshores fins a nou condecoracions. Tot i que, […]

Redacció 18/03/2019
Imatge de l'intent de cop d'Estat del 23 de febrer de 1981 a Espanya

Quatre guàrdies civils condemnats per la seva participació en l’intent de cop d’estat del 23 de febrer de 1981 han rebut des d’aleshores fins a nou condecoracions. Tot i que, en un primer moment, van ser absolts pel ‘Consejo Supremo de Justicia Militar’ argumentant que complien ordres dels seus superiors, el Tribunal Suprem els va imposar posteriorment una pena d’un any de presó per rebel·lió militar.

Segons ha avançat el digital InfoLibre, César Álvarez, Vicente Carricondo, Jesús Alonso i Pedro Izquierdo han rebut distintius al Mèrit Policial i al Mèrit de la Guàrdia Civil, que no implicarien però cap retribució extra a la seva pensió. La majoria d’aquests reconeixements es van atorgar amb el Gobierno de Mariano Rajoy, tot i que també va haver-hi durant els governs de José María Aznar i el socialista José Luis Rodríguez Zapatero.