Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Puigneró replica a ERC que és “un punt frívol i irresponsable” plantejar eleccions “amb la que està caient”

El conseller lamenta la “poca influència” dels comuns al govern espanyol per evitar un “155 permanent”

Redacció 13/05/2020
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, gesticula en la roda de premsa per explicar les novetats del MWC a causa del coronavirus, el 10 de febrer del 2020 (Horitzontal).

Segueix l’espectacle de guerra civil entre els dos grans partits independentistes

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha defensat que és “un punt frívol i irresponsable” propugnar eleccions, com fa ERC. “Amb la que està caient no crec que sigui el millor moment per estar parlant i esmerçant esforços en una convocatòria d’eleccions. Ara mateix el país no necessita eleccions sinó un pla de reactivació econòmica”, ha defensat en una entrevista a Ràdio 4. D’altra banda, ha lamentat la “poca influència” dels comuns al govern espanyol per evitar un “155 permanent” durant la crisi i ha recordat que “tenen la paella pel mànec”. També ha afegit que el govern de coalició està fent el mateix que hauria fet un executiu del PP.

Puigneró ha argumentat que en una situació de vulnerabilitat com l’actual no es pot posar el país en una “situació d’incertesa” com la que suposa una convocatòria d’eleccions i ha recordat que un govern en funcions no pot prendre algunes decisions. “Qui no estigui en aquesta línia que ho expliqui a la ciutadania, a veure què li sembla. Crec que és inexplicable i irresponsable”, ha afegit.

Després que Junqueras hagi posat sobre la taula la necessitat de convocar eleccions abans que la justícia activi el rellotge amb una inhabilitació del president de la Generalitat, Puigneró ha manifestat que discrepa de l’opinió del president d’ERC. Segons el conseller, unes eleccions suposarien uns quatre mesos de paràlisi i, a més, no hi ha la certesa que el resultat sigui diferent a la situació actual.

En aquest context, ha garantit que a JxCat estan “centrats i concentrats” en sortir de la crisi i en la recuperació econòmica, per tant, que no hi ha eleccions a la vista.

Preguntat per la possibilitat que el Tribunal Suprem inhabiliti Torra i activi el calendari electoral, Puigneró ha confiat que Espanya entengui que enmig d’una crisi no es pot provocar una situació d’eleccions. “M’està dient que el Suprem posarà tot un país en una situació de risc en aquests moments com a conseqüència d’una sentència per una pancarta? M’imagino que avaluaran molt bé les conseqüències que té el tribunal que ha de prendre la decisió”, ha considerat.