Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Puigneró reclama a l’Estat que no faci “propostes de Rodalies o sobre els Jocs Olímpics” a la taula de diàleg

“Cal tenir sempre un pla B” per si la taula no obté els fruits desitjats: “Fiar-ho tot només al pla A seria un suïcidi”.

Redacció
Redacció 03/07/2021
El vicepresident Jordi Puigneró durtant la compareixença després de la votació de l'informe del Consell d'Europa | ACN

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha reclamat al govern espanyol que no faci “propostes de Rodalies o sobre els Jocs Olímpics” a la taula de diàleg que s’ha de celebrar el setembre. “Nosaltres volem portar-hi les nostres propostes, i una d’elles és l’autodeterminació. Esperem que el govern espanyol posi les seves propostes damunt la taula i, per tant, que puguem entrar en una fase no només de diàleg, sinó també de negociació”, ha assegurat en una entrevista amb el diari ‘Ara’. Tot i això, ha advertit que “cal tenir sempre un pla B” per si la taula no obté els fruits desitjats: “Fiar-ho tot només al pla A seria un suïcidi”.

El també conseller de Polítiques Digitals i Territori ha confessat que no s’esperava que la líder de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona i diputada al Parlament, Elsa Artadi, renunciés a ser vicepresidenta del Govern. “No s’ho esperava ningú”, ha asseverat, però ho ha atribuït a “elements personals” i a la seva “aposta per Barcelona”. “És un dels valors i actius que té JxCat i crec que Barcelona és una plaça molt important que ens agradaria poder recuperar”, ha argumentat. Pel que fa a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que es va presentar a les eleccions com a candidata a la Generalitat, n’ha remarcat que és la seva candidata i “una excel·lent presidenta”.