Diumenge, 29 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Puigdemont reclama al govern espanyol que aclareixi si va plantejar la seva extradició en la negociació del Codi Penal

El president a l’exili vol saber si ERC ja coneixia la “intenció” de l’executiu espanyol de fer-lo tornar a l’Estat durant les “llargues i poc transparents reunions”

Redacció 18/01/2023
Carles Puigdemont a la presentació de l'estratègia internacional del Consell per la República a Brussel·les Data de publicació: dimecres 16 de febrer del 2022, 12:17 Localització: Brussel·les Autor: Marta Vidal

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha exigit saber la veritat. Després de les declaracions de la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, en què ha afirmat que l’executiu espanyol desitja que la reforma del Codi Penal serveixi per extradir Puigdemont, l’eurodiputat ha contestat amb contundència.

En una piulada al seu compte de Twitter, Puigdemont ha assegurat que continua esperant que el govern espanyol respongui si va plantejar “aquesta intenció” a la “part catalana”, en referència a les negociacions entre Pedro Sánchez i ERC. Unes negociacions que Puigdemont considera “llargues i poc transparents”. Igualment, reclama saber si els “experts” els van advertir d’aquesta possibilitat.

Segons ha defensat la ministra espanyola, la reforma encara contempla les penes de malversació i endureix els delictes de corrupció. A més, Montero ha subratllat que els escrits del jutge Llarena i de la Fiscalia atribueixen al president exiliat el tipus agreujat de malversació.