Edició 2048

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 04 de març del 2024
Edició 2048

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 04 de març del 2024

Puigdemont no es rendeix i continuarà lluitant, tot i la decisió de l’Advocat General de la UE

|

- Publicitat -

El president a l’exili Carles Puigdemont ha reaccionat a la notícia del dia: l’advocat general de la UE, Richard de la Tour, ha decidit fer el joc a la justícia repressora espanyola, donant suport d’entrada als arguments del jutge Llarena pel que fa a l’euroordre. 

“Hem llegit l’opinió de l’advocat general del TJUE sobre les prejudicials presentades pel jutge Llarena en relació amb les euroordres emeses contra nosaltres, i naturalment no ens satisfan ni són les que esperàvem”, ha piulat Puigdemont. Així mateix, ha assegurat que continuaran a “l’aguait” de la decisió final i que, de moment, observen “clares contradiccions entre l’opinió que hem conegut avui i la jurisprudència recent del mateix TJUE”.

Publicitat

Tot i aquesta primera decisió, el president del Consell per la República ha refermat el seu esperit de lluita per la llibertat i ha reivindicat el camí recorregut. “Lluitarem per cada dret i per cada opció. Fins al final. I sense rendir-nos, sense renunciar”, ha afirmat, solemne.

També ha avisat que tenen identificats tots els possibles escenaris, “des del més favorable a més desfavorable” i, per tant, tenen una resposta planificada en conseqüència. “Que ningú en tingui cap dubte: avui més que mai ens conjurem amb el #nosurrender amb què hem lluitat tots aquests anys”, ha conclòs.

Paral·lelament, l’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, ha desgranat les conclusions de l’Advocat General de la UE i ha rebaixat els nervis que ha provocat aquesta nova situació.

Et pot interessar  Puigdemont, reelegit president del Consell de la República en una consulta marcada per la baixa participació dels socis
Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut