Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Puigdemont no es rendeix i continuarà lluitant, tot i la decisió de l’Advocat General de la UE

“Lluitarem per cada dret i per cada opció. Fins al final”, ha avisat el president a l’exili

Redacció 14/07/2022
Carles Puigdemont en la presentació de l'estratègia política internacional del Consell per la República, a Brussel·les Data de publicació: dimecres 16 de febrer del 2022, 12:28 Localització: Brussel·les Autor: Marta Vidal

El president a l’exili Carles Puigdemont ha reaccionat a la notícia del dia: l’advocat general de la UE, Richard de la Tour, ha decidit fer el joc a la justícia repressora espanyola, donant suport d’entrada als arguments del jutge Llarena pel que fa a l’euroordre. 

“Hem llegit l’opinió de l’advocat general del TJUE sobre les prejudicials presentades pel jutge Llarena en relació amb les euroordres emeses contra nosaltres, i naturalment no ens satisfan ni són les que esperàvem”, ha piulat Puigdemont. Així mateix, ha assegurat que continuaran a “l’aguait” de la decisió final i que, de moment, observen “clares contradiccions entre l’opinió que hem conegut avui i la jurisprudència recent del mateix TJUE”.

Tot i aquesta primera decisió, el president del Consell per la República ha refermat el seu esperit de lluita per la llibertat i ha reivindicat el camí recorregut. “Lluitarem per cada dret i per cada opció. Fins al final. I sense rendir-nos, sense renunciar”, ha afirmat, solemne.

També ha avisat que tenen identificats tots els possibles escenaris, “des del més favorable a més desfavorable” i, per tant, tenen una resposta planificada en conseqüència. “Que ningú en tingui cap dubte: avui més que mai ens conjurem amb el #nosurrender amb què hem lluitat tots aquests anys”, ha conclòs.

Paral·lelament, l’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, ha desgranat les conclusions de l’Advocat General de la UE i ha rebaixat els nervis que ha provocat aquesta nova situació.