Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Boye desgrana les conclusions de l’Advocat General de la UE i rebaixa els nervis

|

- Publicitat -

Entre la petició de sentència de la fiscalia de Sánchez per Laura Borràs i les conclusions de l’Advocat General de la UE sobre les euroordres que donen la raó a Llarena, aquest dijous s’ha convertit un dia negre per la lluita independentista.

En el cas dels exiliats, unes hores més tard de fer saltar totes les alarmes i de les celebracions precipitades de l’unionisme, l’advocat Gonzalo Boye hi ha dit la seva per rebaixar els nervis.

Publicitat

En un fil a Twitter, assegura que “no podem estar contents amb aquest posicionament” a falta d’espera la sentència, ja que l’opinió de l’Advocat General no és vinculant, i ha desgranat aquest informe per tal d’aplanar el camí que han de seguir judicialment per continuar la batalla a Europa.

En concret, l’advocat diu que les conclusions xoquen amb alguns dels criteris que el TJUE havia establert a la sentència del febrer del 2022. “El criteri de l’advocat representa una negació dels drets fonamentals com a drets individuals, i, per tant, assumeix que hi ha d’haver una vulneració generalitzada i sistèmica”. En aquest fet és on s’hauran de dirigir tots els esforços per demostrar que el que hi ha darrere la justícia espanyola i Llarena és un sistema completament parcial que no respecta els drets fonamentals.

A banda, segons Boye, tot plegat implicaria una “desnaturalització de la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea”, fet que suposaria un “retrocés en el cas català”. Amb tot, Boye també ha recordat que cap conclusió d’avui implica, de moment, una entrega dels exiliats: “només ens retornen a la casella de sortida”.


 

Et pot interessar  Boye defensa l'exili de Puigdemont: "L'acusaven de covard i ara resulta que l'exili és la solució”

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut