Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Puigdemont, “consternat” per la mort de Vicenç Pagès

Personalitats de l’independentisme lamenten la mort del brillant escriptor i crític literari

Redacció 28/08/2022
Primer pla de l'escriptor Vicenç Pagès Jordà a la presentació del seu llibre ‘Exorcismes’ a la Llibreria Calders a Barcelona, el 5 d'octubre del 2018 (horitzontal).

El president a l’exili Carles Puigdemont ha lamentat la mort de l’escriptor i crític literari Vicenç Pagès Jordà. “Estic consternat per la mort d’en Vicenç Pagès. No me’n sé avenir”, ha assegurat en una piulada a Twitter.

Puigdemont ha reivindicat el seu llegat i s’ha mostrat dolgut per la gran pèrdua. Igualment, ha enviat una abraçada a la família i als amics. En una segona piulada, ha recomanat llegir la transcripció d’una especial conversa entre Miquel Pairolí i en Vicenç Pagès. “Llegir-la amb un somriure no és incompatible amb la tristesa per la pèrdua de dos grans escriptors que se n’han anat massa aviat”, ha afegit.

Missatges de condol a la xarxa

La presidenta del Parlament suspesa,  Laura Borràs, també ha dedicat una piulada a Vicenç Pagès i ha recordat el seu discurs després de rebre el Premi Nacional de Cultura el 2014. “Si esteu escoltant això, sou la resistència”, va exclamar. “Ho serem per tu, estimat Vicenç!”, ha assegurat Borràs.

El diputat de la CUP Albert Botran ha aclamat el paper de Pagès a Twitter. “Jo sabia del que feia i pensava per piulades, repiulades i ‘els m’agrada mutus'”, ha exposat en un missatge. “Ara sento propera la seva mort. Llegim-lo”, ha afegit.

El president d’Òmnium Cultural Xavier Antich s’ha mostrat “colpit” per la mort als 58 anys de l’autor. “Un escriptor de gran talent i referent literari, rigorós i arriscat, autor d’una obra superba que no oblidarem mai”, ha publicat.