Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

Puigdemont alerta que Espanya posa excuses amb els col·laboradors afganesos

|

- Publicitat -

Carles Puigdemont ha mostrat el seu descontentament al conèixer la notícia que Espanya no podrà evacuar tots els afgans col·laboradors. Margarita Robles, la ministra de Defensa, va exposar-ho ahir amb un estil més evasiu en què afirmava que “hi ha gent que es quedarà a Kabul per raons que no depenen de nosaltres”.

Publicitat

Puigdemont ha lamentat que “Ja comencen les excuses. Això és lluny de ser un comportament modèlic”. Robles s’ha escudat en què hi haurà un accés molt limitat a l’Aeroport de Kabul. Aquest plantejament ha disgustat al gironí, ja que els col·laboradors afganesos i les seves famílies tenen un futur incert en l’Afganistan, atès que són la dissidència política als talibans.

Cal destacar també que qui deixa enrere Robles són les persones de nacionalitat afganesa, i no les espanyoles. És a dir, que totes les persones espanyoles, sí que s’evacuaran. Així ha quedat clar que la nacionalitat ha estat un principi a l’hora d’establir prioritats. Per tant, s’abandona a la seva sort a persones que han col·laborat amb Espanya, motiu pel qual són perseguides, i que no tindran la protecció que suposa ser de nacionalitat estrangera a Afganistan. En altres paraules, són especialment vulnerables perquè la seva agressió no pot iniciar un conflicte internacional.

Et pot interessar  La fiscalia recorre la decisió de la Secció de Vacances sobre el recurs de Puigdemont contra l'ordre de detenció a Espanya
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió