Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Puigdemont: “A cada provocació hi haurà reacció”

|

- Publicitat -

En una extensa entrevista a Catalunya Ràdio, el president Carles Puigdemont ha repassat múltiples temes de l’actualitat amb la seva franquesa i claredat habituals.

Publicitat

“M’explico”
El llibre escrit per ell mateix, a quatre mans amb Xevi Xirgu, ara mateix és rècord de vendes a tot l’estat. Feia molt que un llibre escrit en català no arribava a ocupar aquest lloc.

Confrontació intel·ligent
Respecte l’expressió “Confrontació intel·ligent” que ha fet forat i que propis i contraris han fet seva i tot sovint en fan referència, el president n’ha donat exemples: “Qualsevol acció que escapi del control de l’Estat Espanyol és confrontació intel·ligent. El fet que l’Estat no se n’hagi sortit en evitar aquesta entrevista o en evitar que jo sigui eurodiputat és resultat de la confrontació intel·ligent.”

Tros de quòniam
“Que bé que expressions populars es recuperin!. En Sànchez té molta barra de donar-li la volta i culpabilitzar de judicialització a la víctima de la judicialització. A Europa tot això té molt mala premsa i afecta la credibilitat d’Espanya.”

Inhabilitació del president Torra
Preguntat sobre el perquè de la tria de Quim Torra com a substitut seu, el president Puigdemont ha insistit que va ser una decisió coral i compartida. Es buscava una persona amb bagatge cultural, gestió en empresa… i només tinc paraules d’agraïment per al president Torra que agafava la presidència en el pitjor moment mai imaginable. Va ser admirable que ell i tots els consellers agafessin la governabilitat en unes circumstàncies tan difícils.”

Si es donés la inhabilitació del president Torra, la decisió del que s’ha de fer, tant institucionalment com al carrer, ha de ser compartida per tot l’independentisme. Totes les parts la busquen la unitat i l’acabarem trobant i, és més, fins i tot els agents catalans unionistes crec que haurien de fer costat al president, com jo i tots els catalans ens hauríem posat al costat del president Montilla si fo ell qui es trobés en una situació com aquesta.
El que no pot ser és que el gobierno de l’estat vulgui afeblir la governabilitat de Catalunya en un moment tan complicat sense importar-li com afecta els set milions de catalans.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió