Diumenge, 9 de maig de 2021 - Edició 1018
La República

[Primícia] La “dona” del CNICatalunya certifica que “el personatge” ha mort per sempre

Afirma tenir una llista sorprenent: “Sempre va ajudar a tothom, fins i tot si es tractava de coneguts detractors en públic que després se li adreçaven en privat”

Gerard Sesé
Gerard Sesé 21/11/2019

Sigui la dona o no, sigui un altre personatge inventat o no, el perfil de Twitter de Maria de los Dolores sempre havia interactuat de manera còmplice i sorneguera amb el perfil anònim del CNICatalunya, que acumulava centenars de milers de seguidors i que havia ajudat decisivament a difondre mobilitzacions independentistes de tota mena. Fins i tot, la Dolors havia arribat a piular: “No us cregueu el tocacampanes del meu marit, que no en té ni idea de res!”

Per tant, el perfil de Maria de los Dolores és una veu autoritzada per a parlar en nom del ja desaparegut CNICatalunya que fins i tot l’havia arribat a descriure com “la seva dona”. El perfil va desaparèixer després que Maria Vila, la número dos de Jordi Graupera al projecte Primàries Catalunya, va publicar, suposadament, dades comprometedores del gestor del perfil.

Cada publicació del fil de Maria de los Dolores on explica el comiat del CNI es pot considerar una perla. En primer lloc, certifica la seva mort a les xarxes davant les especulacions que s’havien fet amb la possibilitat que el CNICatalunya pogués veure la llum de nou: “és un personatge que ha mort i no tornarà”. A més, avisa també que hi ha comptes fake que estan intentant suplantar la seva identitat: “Són impostors i ningú, per qüestió de seguretat, els hauria de seguir. Això és molt important”.

També s’explica que el CNICatalunya era una sola persona i desmenteix categòricament cap afiliació política “gens d’interès a tenir-ne”. A més, explica que “les acusacions de piular buscant el benefici personal són absurdes i ridícules”.

Constata i recorda una de les millors característiques que podrien definir el perfil del CNICatalunya: “Sempre va intentar ajudar a tothom qui li va demanar un cop de mà, inclús si es tractava de coneguts detractors en públic que després se li adreçaven en privat”. A més, assegura que si aquestes els noms d’aquestes persones es fes públic, es tractaria “d’una llista seria d’allò més sorprenent!”.

Accepta que el perfil CNICatalunya no era infal·lible: “El pitjor de tots els errors, segurament, va ser confiar en les persones equivocades”. I descriu el seu comiat com un episodi lamentable: “L’odi entre independentistes ens afebleix i ens empetiteix. Una acció que mereixi els aplaudiments dels contraris a la independència segur que és un error greu”.

Per a desmentir altres tipus d’acusacions dels més hiperventilats assegura que el CNICatalunya “té una vida professional molt entretinguda al sector privat en una empresa que no treballa per cap administració, és a dir res més lluny d’una menjadora. És al·lucinant el cinisme de qui, sabent-ho, va fer acusacions en sentit contrari”.

Demana no criminalitzar qui protegeix la seva identitat i acaba amb un missatge positiu: “Tots som part del mateix moviment, cares del mateix poliedre infinit”.