Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

[Primícia] Ciutadans republicans s’organitzen per tallar la Diagonal l’11 de setembre

Ni partits, ni entitats sobiranistes ni CDRs. Ells són ciutadans anònims que s’han unit a través de les xarxes i de grups de Telegram per a dur a terme una […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 07/08/2018

Ni partits, ni entitats sobiranistes ni CDRs. Ells són ciutadans anònims que s’han unit a través de les xarxes i de grups de Telegram per a dur a terme una acampada a la plaça Francesc Macià de Barcelona el proper 11 de setembre i, si pot ser, de tants que seran, acabar tallant aquesta artèria principal de la ciutat comtal.

La idea va sorgir a través d’un tuit de Josep Maria Mainat que demanava que l’11 de setembre s’havia de tallar la Diagonal i no marxar fins aconseguir l’alliberament dels presos, el retorn dels exiliats i la proclamació de la República.

Aquest nou moviment evidencia que el clam popular i l’efervecència d’acció que encara perdura en gran part del poble català es veu frustrada per la passivitat de l’acció dels partits republicans.

En aquest sentit, expliquen els seus organitzadors en declaracions a LaRepublica.cat que la intenció és “aconseguir tornar a fer sortir la gent al carrer i recuperar l’esperit de l’1-O”. Ara per ara, expliquen no hi ha intenció de posar-se en contacte amb cap partit ni les entitats sobiranistes. Sí que iniciaran contactes amb els CDRs. Des de l’organització esperen el suport de la Crida Nacional, ja que “sortir al carrer per defensar la República és un moviment popular transversal”.

Aquests són els canals que tenen a la disposició per a informar dels preparatius:

TWITTER OFICIAL

CANAL DE TELEGRAM OFICIAL