Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

Yolanda Díaz presentarà dimarts l’informe jurídic de Sumar que avala la seva proposta d’amnistia

L'informe serà la base sobre la qual Sumar bastirà la seva proposta d’amnistia, que a la vegada és amb la que negocia el text amb independentistes i socialistes

|

- Publicitat -

La proposta per a una llei d’amnistia, requisit imprescindible perquè els partits independentistes catalans valorin donar suport a la investidura de Pedro Sánchez, sembla avançar, després de setmanes en què des de Sumar allunyaven i refredaven aquesta qüestió. Tot canviarà, però, el pròxim dimarts, 10 d’octubre, quan Sumar presentarà l’informe jurídic que fa temps que treballa i que avala l’amnistia als encausats per l’1-O i les seves derivades.

La vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha anunciat la presentació de l’informe durant una entrevista a RTVE. L’informe serà la base sobre la qual Sumar bastirà la seva proposta d’amnistia, que a la vegada és amb la que negocia el text amb independentistes i socialistes. Díaz no ha donat més detalls sobre el contingut de l’informe, però l’ha emmarcat en els “treballs” que estan fent per a negociar l’amnistia i la investidura de Pedro Sánchez.

Publicitat

D’altra banda, Díaz ha carregat amb contundència contra el PP per “no tenir projecte” per a Espanya ni per a resoldre el “problema polític” amb Catalunya. “La postura del PP és abdicar de la política, és la seva única posició, això i incendiar Catalunya com va fer Aznar”, ha sentenciat. En aquesta línia, ha criticat que la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, cridés ahir a participar de la manifestació contra l’amnistia i l’autodeterminació que tindrà lloc a Barcelona aquest diumenge, organitzada per l’entitat espanyolista Societat Civil Catalana. “Qui vulgui manifestar-se, mentre no sigui de forma violenta, ho pot fer, per suposat. Però a mi no m’hi veuran mai incendiant una part contra l’altra. Si jo alentès com a ministra una manifestació, no vull pensar què passaria. Hi ha presidents i presidentes que criden a la manifestació i no passa res”, ha criticat.

Et pot interessar  VIDEO | Aragonès defensarà l'amnistia al Senat el pròxim dilluns
Publicitat

Opinió

Minut a Minut