Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Xavier Fina patina a Twitter i blanqueja el franquisme per no ser “la maldat absoluta” com el nazisme

|

- Publicitat -

El gestor cultural Xavier Fina, conegut per anar contra l’independentisme i intentar culpabilitzar els líders del procés independentista, ha rebut un bon sac de plantofades a la xarxa després de redactar un tuit polèmic. “El franquisme va ser horrorós, però qualsevol comparació amb el nazisme és una variant de la reductio adhitlerium“, ha deixat anar, fent-se l’intel·lectual i dient que no cal “caure en la fal·làcia” per condemnar el franquisme. Tot i intentar-se excusar més tard que només volia recordar que “Hitler és la maldat absoluta” sense “reduir la maldat de Franco”, les crítiques no s’han fet esperar.

Publicitat

Una de les respostes més destacades ha estat la de la secretària segona del Parlament de Catalunya, Aurora Madaula, que l’ha titllat de “banalitzar el franquisme” proposant, en una piulada, que “si no sabeu què fer durant el mes d’agost, podeu provar de fer de pseudohistoriadors i fer afirmacions estúpides”. “Amb llatinismes, perquè semblin menys estúpides”, ha etzibat.

Et pot interessar  Erra demana "fermesa" davant dels que "banalitzen" el franquisme, en l'acte del Parlament d'homenatge a les víctimes
Publicitat

Opinió

Minut a Minut