Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Xavier Fina patina a Twitter i blanqueja el franquisme per no ser “la maldat absoluta” com el nazisme

La xarxa no ha perdonat i li han caigut una allau de plantofades, entre elles la de la diputada Aurora Madaula: “Si no sabeu què fer durant el mes d’agost, podeu provar de fer de pseudohistoriadors i fer afirmacions estúpides”

Redacció
Redacció 03/08/2021
El dictador Francisco Franco

El gestor cultural Xavier Fina, conegut per anar contra l’independentisme i intentar culpabilitzar els líders del procés independentista, ha rebut un bon sac de plantofades a la xarxa després de redactar un tuit polèmic. “El franquisme va ser horrorós, però qualsevol comparació amb el nazisme és una variant de la reductio adhitlerium“, ha deixat anar, fent-se l’intel·lectual i dient que no cal “caure en la fal·làcia” per condemnar el franquisme. Tot i intentar-se excusar més tard que només volia recordar que “Hitler és la maldat absoluta” sense “reduir la maldat de Franco”, les crítiques no s’han fet esperar.

Una de les respostes més destacades ha estat la de la secretària segona del Parlament de Catalunya, Aurora Madaula, que l’ha titllat de “banalitzar el franquisme” proposant, en una piulada, que “si no sabeu què fer durant el mes d’agost, podeu provar de fer de pseudohistoriadors i fer afirmacions estúpides”. “Amb llatinismes, perquè semblin menys estúpides”, ha etzibat.