Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Vilalta defensa la taula de diàleg i critica que es vulgui menystenir

|

- Publicitat -

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha defensat aquest dilluns la taula de diàleg entre el Govern central i la Generalitat, davant “els que s’obstinen a menysprear-la”. Certament ha despertat escepticisme en diversos grups parlamentaris.

“Fa temps que reclamem el ‘sit and talk'”, ha afirmat la republicana, en referència a aquesta expressió que en el passat va utilitzar Puigdemont i ha subratllat que el Govern té la responsabilitat de defensar els grans consensos de Catalunya.

Publicitat

Màxima ambició

Vilalta també ha defensat que la taula bilateral i la taula de diàleg són “absolutament necessàries i complementàries” per resoldre el conflicte polític català i els problemes del dia a dia de la gent, ha concretat. Ha apostat per reprendre-les amb la màxima ambició i la màxima força, tot i que també assegura que en són escèptics: “Però mai farem una estratègia de braços plegats, anirem a batallar tots els espais”, ha afegit.

Vilalta ha vaticinat que la negociació en la taula de diàleg serà complexa, per la qual cosa s’han d'”anar construint confiances, pas a pas”, i ha reconegut que el primer dia no hi haurà una solució al conflicte. Sobre l’absència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la conferència de presidents, la portaveu republicana ha explicat que no la consideren “realment útil” per avançar en la millora del dia a dia o resoldre el conflicte polític.

Institut Català de Finances

La portaveu republicana ha defensat que estan convençuts que el Consell de Garanties Estatutàries avalarà el fons de la Generalitat per cobrir les fiances del Tribunal de Comptes: “Hi haurà aquest informe favorable i es podrà convalidar en el ple del Parlament”.

Et pot interessar  Albiach vol que una de les primeres accions del nou govern català sigui reactivar la taula de diàleg, que l'espanyol va cancel·lar

“El fons és un mecanisme legal i jurídicament impecable. El Tribunal de Comptes ho hauria d’acceptar”, després de criticar que aquest organisme estigui polititzat i que serveixi, segons ella, per perseguir l’independentisme.

Vilalta ha criticat les declaracions del líder del Partit Popular Pablo Casado amb unes declaracions que no han deixat a ningú indiferent: “no és ignorància, és roïnesa i baixesa política”

Publicitat

Opinió

Minut a Minut