Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

La brutal plantofada de Marta Vilalta a Casado: “no és ignorància, és roïnesa i baixesa política”

La portaveu d’ERC ha criticat la baixesa política del líder del PP i li recorda que “la llengua catalana és un eix vertebrador que estableix un marc de col·laboració”

Redacció
Redacció 26/07/2021
Marta Vilalta en roda de premsa a la seu nacional d'ERC. | Foto: Marc Puig

Marta Vilalta, portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya, ha criticat l’estratègia política de Pablo Casado en què l’ha titllat d’usar la llengüa com a una arma llancívola. Li ha retret que defensi el seu projecte a costa d’atacar el dels altres amb gran “baixesa política”. Aquestes declaracions han estat motivades per unes controvertides afirmacions del líder del Partit Popular en què ha declarat que a les Illes Balears no es parla català sinó “mallorquí, menorquí, eivissenc i formenterès” segons afirma el Periódico

La portaveu d’ERC ha exposat que “n’estem farts que carreguin contra els pilars de cohesió nacional del país, com és la llengua catalana” i ha assenyalat que està cansada que es menystingui el català. També ha posat en relleu “la roïnesa” de Casado i l’ha acusat d’atacar la llengua pel seu caràcter de cohesió a Catalunya. Vilalta li ha recordat que “la llengua catalana és un eix vertebrador que estableix un marc de col·laboració” i amb audàcia ha mencionat que el motiu de les declaracions del líder del PP són que: “Volen negar-nos perquè saben que som, i que hi som”.

Aquestes declaracions poden ser interpretades com una aclucada d’ull a la composició d’escons del Parlament de Catalunya en què de manera subtil Vilalta mostra que el PPC tan sols té 3 escons enfront dels 33 d’Esquerra Republicana.