Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Vilagrà presidirà la Comissió Bilateral Generalitat-Estat

És fonamental discernir el que s’ha de tractar a la taula política i el que va a les comissions bilaterals

Avatar
Agències 29/06/2021
Imatge d'una reunió del Consell de Govern de la Generalitat

El Govern ha designat aquest dimarts els presidents dels diferents òrgans bilaterals que la Generalitat té amb el Govern central i ha nomenat la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, presidenta de la Comissió Bilateral Generalitat-Estat. En un comunicat després del Consell Executiu, l’executiu català ha explicat que aquesta comissió estarà presidida per Vilagrà i integrada pel vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró; el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró; la secretària general de la Presidència, Núria Cuenca; la delegada del Govern a Madrid, Ester Capella, i el secretari general de Vicepresidència, Ricard Font.

A més a més, les funcions de secretaria de la representació de la Generalitat en la comissió les exercirà el director general de Relacions Institucionals, Bernat Costas. Abans de cada reunió del ple de la Comissió Bilateral, el Govern s’adreçarà als grups parlamentaris perquè designin una persona per poder participar en les reunions prèvies a la comissió dels representants de la Generalitat.

INFRAESTRUCTURES, AFERS ECONÒMICS I TRANSFERÈNCIES
La Comissió d’Infraestructures estarà presidida per Puigneró i també hi participaran el secretari general d’Economia i Hisenda, Jordi Cabrafiga, Cuenca, Font, la presidenta de la Federació de Municipis de Catalunya, Olga Arnau, i el president de l’ACM, Lluís Soler.

Giró presidirà la Comissió Mixta d’Afers Econòmics i Fiscals Estat-Generalitat, en la qual també estaran Cuenca, Cabrafiga, el secretari del Govern, Xavier Bernardí, la directora general de pressupostos, Anna Tarrach, i la secretària d’Hisenda, Marta Espasa. Vilagrà també presidirà la Comissió Mixta de transferències entre els dos governs, en la qual estaran Puigneró, Cuenca, Bernadí, Cabrafiga, Font, Costas i Capella.