Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

[Vídeo] Una altra patinada del Govern: La portaveu respon en castellà a un mitjà català

|

- Publicitat -

L’ús de la llengua castellana per part de l’executiu durant rodes de premsa continua sent un problema a resoldre, però aquest dimarts es va creuar una altra línia. És ben sabut que el periodista unionista Xavier Rius, al capdavant del diari unionista e-notícies, sempre va a buscar les pessigolles a les rodes de premsa de la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, i un cop més es va sortir amb la seva.

Durant la seva intervenció, que normalment era en català, Rius va fer les preguntes en castellà, i prèviament havia demanat que la resposta fos en castellà. Un fet que Plaja, malgrat conèixer de quin peu calça el periodista, va acceptar i després de tenir un petit lapsus responent en català, Rius li va recordar que va demanar la resposta en castellà, a la qual cosa Plaja va accedir malgrat que el digital E-notícies és en català.

Publicitat

Aquest fet ha tornat a indignar bona part de l’independentisme a la xarxa, que demana més protecció a la llengua catalana i recorda la resolució aprovada a l’octubre en la qual el Govern es comprometia a no repetir declaracions que s’hagin fet prèviament en català durant la roda de premsa. En aquest cas no és tant pel fet de repetir unes declaracions, ja que es partia d’una pregunta d’un mitjà, però sí que es respon en castellà a un periodista de premsa en català, caient en les provocacions de Rius. Altres vegades sí que el Govern ha incomplert també la norma de no repetir declaracions.


 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut