Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

[Vídeo] El Govern incompleix la promesa de no repetir declaracions en castellà

|

- Publicitat -

El Govern incompleix una important votació del Parlament de Catalunya pocs dies més tard d’haver-ho aprovat. Es tracta de la criticada mania dels polítics catalans en repetir tot allò explicat en algunes rodes de premsa i passar-ho per la llengua castellana quan la gran majoria de periodistes de la sala entenen perfectament el català. Des de La República vam destacar la importància de la moció aprovada pel Parlament i proposada per la CUP, evitant la tediosa pregunta de “Puede repetirlo en castellano?”. Ara, poques setmanes més tard, el Govern ho ha tornat a fer, incomplint la votació.

Ha estat la portaveu del Govern Patricia Plaja qui ha caigut en el parany. Amb consciència o no que s’hi hauria d’haver negat, davant la pregunta d’una periodista d’Antena 3 que li demanava “repetir en castellà el que ha comentat de la llei de l’habitatge”, Plaja ha tirat pel dret i ha xerrat en castellà un punt de la roda de premsa que ja havia quedat aclarit una estona abans, fent perdre el valuós temps de la majoria de periodistes i de la mateixa portaveu. Caldrà veure si en futures rodes de premsa, la portaveu del Govern o algun altre membre de l’executiu manté a ratlla aquest tipus de demandes dels mitjans espanyols o si seguiran incomplint amb el que ells mateixos han votat.

Publicitat

Per acabar-ho d’adobar, l’executiu es va reunir aquest mateix dimarts per “assegurar el present i futur de la llengua catalana” en una Comissió Tècnica de Política Lingüística que pretén “treballar pel foment del català”, i que ha comptat amb la presència del mateix president Aragonès.

Et pot interessar  Carrizosa té la barra de dir que "la llengua majoritària dels catalans és el castellà"


 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut