Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

[Vídeo] Sánchez manipula la situació del periodista detingut a Polònia

|

- Publicitat -

Aquest matí, el president del Gobierno, Pedro Sánchez ha respost a la portaveu de EH Bildu, Mertxe Aizpurua, qui ha preguntat per la “preocupant” situació del periodista basc Pablo González, detingut i incomunicat des de fa més d’un mes a Polònia; aquest dimecres al Congreso. Sánchez, però ha manipulat la versió del periodista, assegurant que González prefereix que no siguin revelats tots els aspectes sobre la seva acusació d’espionatge.

D’altra banda, el president del Gobierno ha recordat que Albares ha tingut contactes amb el seu homòleg polonès sobre aquest cas i que González ha tingut dues visites consulars a la presó, l’últim divendres passat, encara que a més ell ha contractat dos advocats, un polonès i un altre espanyol. Aizpurua, però, ha opinat que el suport consular “no està resultant suficient” i que en aquest cas està sent atacada “frontalment” la llibertat de premsa i informació a la Unió Europea.

Publicitat

A més, la portaveu de Bildu, ha assegurat que “Pablo González ja fa un mes i una setmana privat dels seus drets més fonamentals; no ha pogut contactar amb la seva família, ni amb el seu advocat de confiança, ni ha pogut rebre correspondència”.

Davant de l’exposició de Sánchez, l’advocat del periodista detingut, a Gonzalo Boye, ha deixat palès en una piulada: “El que diu Sánchez no s’ajusta a la veritat, o us informen malament o menteix”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut