Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

VÍDEO | Reforma de la sedició: Junts presentarà un text alternatiu similar a la derogació de la insubmissió

|

- Publicitat -

El portaveu de Junts, Josep Rius, ha explicat que el seu partit presentarà un text alternatiu al Congrés que només contempli la derogació de la sedició en la línia com es va fer amb la insubmissió. “Es va derogar l’article que permetia el delicte d’insubmissió i es van preveure els efectes. Les causes obertes van quedar arxivades i els antecedents penals van quedar esborrats”, ha afegit en una entrevista a RTVE.

Pel que fa a la possible reforma del delicte de malversació que volen impulsar ERC i els comuns i a la qual el PSOE no tanca la porta, Rius ha afirmat que Junts no podrà valorar-ho fins que no hi hagi un text presentat sobre el contingut de la reforma. Tanmateix, ha remarcat que no entén per què no es tracta “l’essència del conflicte”, és a dir, l’exercici de l’autodeterminació.

Publicitat

Rius ha posat en dubte que el Govern vulgui aprovar els pressupostos de la Generalitat amb Junts perquè dues setmanes després d’una reunió “protocol·lària” no els hi han donat el detall de les xifres. Així mateix, ha reclamat que “s’aclareixin” si volen negociar amb el PSC i ha criticat la “divergència interna”.

Preguntat pel fet que la defensa de Laura Borràs hagi contractat el condemnat per assassinat i ultradretà Emilio Hellín, Rius s’ha limitat a dir que Junts “no té res a dir” sobre la defensa jurídica de Borràs i ha apuntat que la mateixa defensa ja ha donat les “explicacions oportunes”.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont tornarà a Catalunya el dia del ple d'investidura, però deixarà la política si no és escollit president
Publicitat

Opinió

Minut a Minut