Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

VÍDEO | Petita victòria de Comín al Parlament Europeu respecte al canvi climàtic

|

- Publicitat -

El canvi climàtic, un tema recurrent i avui protagonista del Parlament Europeu en mans de Comín. La cambra europea ha aprovat que el 10% dels ingressos que es deriven de la subhasta dels drets d’emissió de diòxid de carboni; així mateix, es dedicaran més de 1.500 milions d’euros per la lluita contra el canvi climàtic als països en via de desenvolupament.

La proposta és fruit un informe d’opinió de la Comissió de Desenvolupament del Parlament Europeu elaborada per l’eurodiputat de Junts Toni Comín: “Sabem que la lluita contra el canvi climàtic és un repte central de la comunitat internacional” i per això “tenim el deure ètic d’impulsar polítiques de suport a aquells països que sent els més perjudicats per la contaminació, en són els menys responsables”, deixa palès Comín, i afegeix “Els països del nord són els responsables de les emissions de CO₂ i per això s’ha de posar l’accent en les polítiques de mitigació”.

Publicitat

Des del partit ha rebut l’aprovació amb un gust agredolç: d’una banda, celebren la xifra “considerable”, però, d’altra banda, alerten que és “insuficient”. “Tot i celebrar aquest important pas, cal continuar exigint noves mesures per anar més enllà en l’àmbit del finançament de la lluita contra el canvi climàtic al Sud”, adverteixen.

A la proposta original de la Comissió de Desenvolupament, el percentatge plantejat era del 5%, però gràcies a la Comissió de Medi Ambient s’ha aconseguit incrementar-la fins al 10%. Tot i que no existeix una xifra aproximada es preveu que aquesta reserva suposi entre 1.500 i 2.000 milions d’euros anuals, ja que la reducció progressiva dels drets gratuïts de CO₂ en els pròxims anys suposarà un increment notable dels ingressos derivats de la subhasta d’aquests drets.

Et pot interessar  Ofensiva de l'Eurocambra contra les ciberestafes: "Calen incentius reals perquè els bancs actuïn"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut