Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

[Vídeo] Octuvre imita el programa “Crims” per tractar casos d’agressions lingüístiques

El mitjà de Sibina i Fachín pretén “prendre consciència i plantar cara” davant casos flagrants de discriminació de la llengua als Països Catalans

Àlex Huguet 01/07/2022

La plataforma Octuvre ha tornat a reinventar la seva manera de denunciar les injustícies al voltant dels Països Catalans, ja sigui destapant entramats corruptes com visibilitzant casos que afecten la llengua. En aquest últim apartat, el mitjà impulsat per Marta Sibina i Albano-Dante Fachín ha encetat un programa que pretén donar veu a casos de discriminació dels catalanoparlants. En el primer episodi han tractat diversos casos i han desgranat els passos que van seguir els afectats per denunciar-ho. També compten amb convidats experts en la matèria com professors.

Però la clau de volta de tot plegat és la presentació: Octuvre ha agafat com a referència el programa Crims, i a tall d’homenatge, tracta aquests casos de discriminació com si es tractessin dels crims que narra el popular programa de Carles Porta. Així, Sibina porta la veu conductora de tot plegat, i els experts que hi apareixen ho fan com si fossin els testimonis dels casos esmentats. L’espai deixa constància de les seves pretensions: “prendre consciència i plantar cara”.