Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

[Vídeo] Octuvre imita el programa “Crims” per tractar casos d’agressions lingüístiques

|

- Publicitat -

La plataforma Octuvre ha tornat a reinventar la seva manera de denunciar les injustícies al voltant dels Països Catalans, ja sigui destapant entramats corruptes com visibilitzant casos que afecten la llengua. En aquest últim apartat, el mitjà impulsat per Marta Sibina i Albano-Dante Fachín ha encetat un programa que pretén donar veu a casos de discriminació dels catalanoparlants. En el primer episodi han tractat diversos casos i han desgranat els passos que van seguir els afectats per denunciar-ho. També compten amb convidats experts en la matèria com professors.

Però la clau de volta de tot plegat és la presentació: Octuvre ha agafat com a referència el programa Crims, i a tall d’homenatge, tracta aquests casos de discriminació com si es tractessin dels crims que narra el popular programa de Carles Porta. Així, Sibina porta la veu conductora de tot plegat, i els experts que hi apareixen ho fan com si fossin els testimonis dels casos esmentats. L’espai deixa constància de les seves pretensions: “prendre consciència i plantar cara”.

Publicitat

Et pot interessar  Catalanofòbia del cònsol equatorià a les Balears: afirma que la llengua "discrimina", "segrega" i "roba oportunitats"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut