Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

[Vídeo] Nova campanya per encoratjar els universitaris no catalanoparlants a matricular-se en català

|

- Publicitat -

Passa endavant per reforçar l’ús del català a les universitats. Plataforma per la Llengua ha impulsat una nova campanya, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, per animar les persones no catalanoparlants que vulguin matricular-se en alguna universitat de Catalunya a fer-ho en català.

A través de diferents testimonis reals d’arreu del món, l’entitat vol demostrar els avantatges d’aprendre en la llengua del territori. I és que l’objectiu de l’ONG del català és que la llengua es normalitzi en l’àmbit acadèmic, però també s’incorpori en la vida social i cultural dels estudiants.

Publicitat

“La universitat va tenir un paper fonamental per aprendre el català: va ser una primera presa de contacte”, assegura al vídeo David, un estudiant de Filosofia de la Universitat de Barcelona que va arribar fa tres anys de les Illes Canàries. “Em va motivar la voluntat d’integrar-me al context català, conèixer la gent, comunicar-me i conèixer les tradicions”, explica la Miquela, una estudiant italiana.

L’entitat també recorda que les universitats compten amb el servei de llengües i que hi ha nombrosos recursos gratuïts a l’abast: materials didàctics a Parla.cat i parelles lingüístiques a Apparella’t o al Voluntariat per la llengua.

Et pot interessar  Aragonès proposa una conselleria específica per a la llengua catalana si torna a ser president
Publicitat

Opinió

Minut a Minut