Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

[Vídeo] L’hemeroteca recorda un dels draps bruts de Salvador Illa quan era alcalde

El nou candidat del PSC va trucar la policia i va titllar uns manifestants pacífics de “feixistes”, i els seus propis familiars directes van muntar un numeret durant un ple a La Roca del Vallès

Redacció 26/01/2021

Ara que Salvador Illa és el centre d’atenció per ser el nou candidat del PSC a les eleccions catalanes, i havent acabat de deixar el Ministerio de Sanidad en plena tercera onada de coronavirus, un document audiovisual de Ràdio Televisió Cardedeu ha recordat un dels moments més polèmics que ha viscut el socialista durant el seu mandat com alcalde de La Roca del Vallès.

Va ser l’onze de novembre del 2002, quan durant un ple que aprovava l’aportació d’aigua potable a un nou camp de golf, uns manifestants pacífics de la Plataforma per Vilalba es va acostar als membres de la Mesa i els va donar una ampolla d’aigua en senyal de protesta. L’alcalde no ho va dubtar ni un moment i va trucar la policia. Fins i tot hi havia dos membres de la família d’Illa presenciant l’acte, i tal com es pot veure al vídeo, es van dedicar a muntar un numeret mentre la policia desallotjava els manifestants. Per acabar-ho d’adobar, Illa va titllar els protestants de “feixistes” i “fonamentalistes”, tot mastegant un caramel, mostrant la seva cara més prepotent.