Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

[Vídeo] La presidenta del senat censura el gallec de Yolanda Díaz mentre responia un senador de Galícia

El gallec de la ministra s’entenia perfectament però “no està prevista la intervenció en llengues diferents al castellà” durant els plens

Àlex Huguet 01/07/2020

Mentre a Catalunya la polèmica amb la llengua està servida per les declaracions de la consellera de cultura, Mariàngela Vilallonga, sobre l’exclusió del català a TV3, al Senat espanyol es dediquen a censurar a la primera de canvi qualsevol llengua cooficial de l’estat. En aquest cas ha estat el gallec, en una resposta que donava la ministra de Treball, Yolanda Díaz, a un altre senador de Galícia, en aquest cas del PP, José Manuel Barreiro.

Pocs segons després de començar la seva intervenció, la presidenta socialista del Senat, Maria Pilar Llop, li ha recordat que no pot fer servir el gallec, assegurant que “No està prevista la intervenció en llengües diferents del castellà”, a la qual cosa, Díaz s’hi ha mostrat d’acord i ha seguit la seva resposta l’idioma del Regne d’Espanya. El més absurd és que el gallec de Díaz no era ni molt menys profund o difícil d’entendre, sinó que s’entenia perfectament, i constata que Espanya mai acceptarà res que no sigui el castellà.