Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

La consellera Vilallonga sobre la sèrie ‘Drama’: “L’ús social de la llengua catalana ha de començar per la televisió pública “

La tragicomèdia combina el castellà i el català, i ha revolucionat les xarxes amb el debat de la llengua utilitzada a la televisió pública catalana

Agències 30/06/2020
Un pòster promocional de la sèrie 'Drama', produïda per RTVE i El Terrat i emesa per TV3 (vertical).

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, considera que l’ús social de la llengua catalana “ha de començar per la televisió pública de Catalunya” i creu que necessita “tota l’atenció, tota”. Vilallonga s’ha referit així a la polèmica posterior a l’emissió aquest dilluns al vespre per TV3 de la sèrie ‘Drama’, que combina el castellà i el català. Produïda per RTVE en col·laboració amb El Terrat, la sèrie té sis capítols i està protagonitzada per Elisabet Casanovas, Artur Busquets i Júlia Bonjoch, amb un enfocament per a ‘millennials’ i joves de la generació Z.

La sèrie està creada per Dani Amor, amb guió de Dani Amor, Charlie Pee i Oriol Pérez, i dirigida per Ginesta Guindal. Busca oferir una mirada femenina que “fuig d’estereotips” i mostrar la realitat d’avui dia “amb un to entre la comèdia i el drama” a través de la història de l’Àfrica, una postadolescent que es queda embarassada i no sap qui és el pare.

A través d’un humor irreverent, la sèrie descobreix què va passar i com l’Africa ha de començar a prendre decisions per solucionar el drama que li cau a sobre.

A més del trio protagonista, el repartiment de la sèrie compta amb la participació de l’humorista canari Ignatius Farray, Àlex Maruny, Carla Linares, Iñaki Mur, Paula Jornet, Aimar Vega, Eduard Buch o Laura Weissmahr. La música original de la sèrie ha estat composada per Paula Jornet (Pavvla), David Solans i Pau Calero.

‘Drama’ es podrà veure a TV3 amb una doble entrega setmanal després d’estrenar-se al canal Playz el passat febrer.