Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

VÍDEO | Isabel Rodríguez creu que ja no hi ha conflicte polític sinó “aspiracions polítiques” dins del marc constitucional

|

- Publicitat -

La ministra de Política Territorial i portaveu del Govern, Isabel Rodríguezconsidera que el conflicte polític entre Catalunya i Espanya ja no existeix, sinó que cada partit manté “aspiracions polítiques” dins d’un marc constitucional acceptat, i que en la darrera reunió de la taula de diàleg va firmar-se “respectar” aquest marc. Ho ha afirmat durant una entrevista a RTVE, en la qual Rodríguez ha tornat a fer valdre que la taula de diàleg ha servit per “normalitzar” les relacions i donar una “solució política” al procés.

La ministra ha tornat a insistir en el fet que la situació actual “no té res a veure” amb la del 2017, tot celebrant la tornada a la normalitat que ha propiciat la taula de diàleg, i subratllant el que ja va deixar clar el passat dimecres: que no hi ha pròxima cita a l’agenda perquè les relacions “ja estan normalitzades”. En cas que fos necessari, la ministra ha dit que la taula es tornaria a reunir, però ha remarcat que “en aquests moments la realitat és diferent”.

Publicitat

En aquesta línia, Rodríguez ha assenyalat que l’independentisme està dividit i no té un acompanyament social, fet que també celebren des del PSOE: “Això també és mèrit de la societat catalana, que ha entès que el camí no conduïa enlloc i s’ha cansat d’aquesta direcció”. Per això, a parer seu, el que existeix en l’actualitat no és un conflicte, sinó aspiracions polítiques. “El referèndum és una aspiració d’ERC, però [Aragonès] sap que existeix un marc constitucional en el qual hem d’entendre’ns. Així ho vam firmar en l’última taula de diàleg de juliol” ha expressat.

Et pot interessar  Tomàs Molina diu que "aportarà el sentit comú d'un home del temps clàssic" a la política
Publicitat

Opinió

Minut a Minut