Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

La nova befa del PSOE: Rodríguez diu que la taula de diàleg no és “necessària” perquè a Catalunya ja hi ha “diàleg permanent”

El govern espanyol torna a deixar clar que solucionar el conflicte polític català no entra en les seves prioritats

Redacció 23/02/2023
Pla mitjà de la ministra portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, a l'Escala Data de publicació: dijous 23 de febrer del 2023, 13:37 Localització: L'Escala Autor: Gemma Tubert / Xavier Pi

El PSOE torna a fer befa i a relegar la taula de diàleg a un pla secundari, després de pausar-la el passat mes de desembre i no reprendre el contactes amb el Govern català sobre aquesta qüestió, malgrat la insistència de l’executiu per dur a terme les trobades. Si bé en un primer moment des de la Moncloa va expressar-se que la taula no era necessària perquè el procés independentista havia acabat, la ministra de Política Territorial i portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, assegura ara que les reunions no fan falta perquè hi ha diàleg “permanent”. Així doncs, el govern espanyol torna a deixar clar que solucionar el conflicte polític català no entra en les seves prioritats, i prefereix mantenir l’argumentari sobre la suposada millora que ha viscut Catalunya des del 2017, ja que “s’ha recuperat la normalitat institucional”.

Rodríguez ha assegurat que no hi ha data per a una nova reunió de la taula de diàleg, però que aquest “instrument extraordinari” no és “necessari” en aquest moment perquè hi ha diàleg “permanent” entre les dues administracions. La ministra i portaveu socialista ha celebrat la suposada recuperació de la normalitat institucional i, en aquest sentit, ha dit que és “important” reivindicar “el que s’ha aconseguit amb l’esforç col·lectiu”. “Des d’Espanya amb Catalunya mirem el futur amb optimisme”, ha dit.

La ministra ha fet aquestes declaracions en el marc d’una visita a l’Escala on ha abordat amb l’alcalde, Josep Bofill, diversos projectes. No obstant això, la visita ha coincidit també amb l’anunci de la titular de Transició Energètica, Teresa Ribera, que ha avançat que dimarts que ve s’aprovaran el POEM, que previsiblement inclourà la zona del golf de Roses com a punt on es podran instal·lar parcs eòlics marins. Una vintena de persones s’han congregat a les portes de l’Ajuntament i han acompanyat la ministra durant la seva visita amb pancartes i al crit del “Mar és vida”.