Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

[VÍDEO] Feministes de Femen boicotegen despullades un acte franquista a Madrid

Un grup d’ultradreta commemorava l’entrada a la capital espanyola de les tropes franquistes

Avatar
Agències 28/03/2021
Participants a la concentració franquista d'avui a Madrid. Europa Press

Franquistes i activistes de Femen s’han enfrontat aquest diumenge en un acte convocat pels primers en record de la presa de Madrid per part del dictador Francisco Franco el 1939, un acte permès per la Delegació del Govern espanyol a Madrid. L’esdeveniment pel ‘Dia de la Victòria en el LXXXII’, organitzat a l’Arc del Triomf de la capital espanyola, ha aparegut un grup de dones amb el torsos nus en els quals es podien llegir missatges com ‘Al feixisme ni honor ni glòria’.

Efectius de la Policia Nacional espanyola han separat els dos grups mentre els congregats els feien salutacions feixistes i cridaven insults com ‘Putes’, ‘Brutes, qui us paga?’, o els ordenaven que tornessin “al prostíbul”. Els agents han identificat a les activistes.

L’acte ha prosseguit i en una tribuna amb un faristol adornat amb una banderola amb la cara del dictador han intervingut diverses persones flanquejades per banderes amb l’àguila, carlistes i falangistes.

“Quan es trontollen els fonaments de la civilització occidental i enfront de l’esperit miserable de l’horda que torna, la victòria no sols ha de ser evidenciada sinó defensada dialècticament per una societat civil lliure i orgullosa”, ha arengat un dels oradors, que ha definit el cop d’estat franquista com “l’única solució” a una situació d'”immensa gravetat”, en referència a la II República.