Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

[Vídeo] Els manifestants de la UAB fan retrocedir els Mossos defensors del feixisme

La manifestació en contra de l’entitat S’ha Acabat ha obligat els mossos a fer-se enrere davant una multitud que diu “no” al feixisme

Redacció 25/11/2021
Imatge d'un agent dels mossos entre pots de fum de colors el 25 de novembre de 2021 a la UAB

La Universitat Autònoma de Barcelona torna a demostrar el seu compromís ferm amb l’oposició del feixisme. En aquest cas, agents dels Mossos han carregat per aturar la manifestació en contra de l’associació ‘S’ha acabat!’.

Aquesta entitat, que diu ser “constitucionalista” ha abanderat la lluita en contra de la llengua catalana, l’espanyolisme, i no ha tingut cap problema per simpatitzar amb moviments ultradretans. S’ha Acabat, a més va mostrar-se orgullosa d’estar sota el mantell protector de Ciudadanos, amb qui “podrien tenir” vinculacions.

La manifestació contrària a ‘S’ha acabat!’ s’ha aplegat a la Plaça Cívica de la UAB per protestar, però ha topat amb els Mossos, que amb voluntat de reprimir, s’han presentat per carregar i aturar aquesta manifestació.

Cal recordar que S’ha acabat en unes declaracions que no han estat les més democràtiques que ha fet, van instar a què en les properes manifestacions hi hagués “mà dura”, ja que l’anterior manifestació antifeixista va trencar la seva carpa i en van culpar al rector, a qui van acusar d’haver-se inhibit.

Com que la manifestació d’avui ha estat multitudinària, els agents no han pogut aturar-la i han retrocedit cames ajudeu-me, mentre es feien clams antifeixistes. S’ha Acabat no ha tardat a publicar a les xarxes socials, que en una universitat catalana, els estudiants catalans, no permeten que es facin discursos catalanofòbics.