Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1184
La República

[VÍDEO] Manifestants de la Hispanitat arrenquen de les mans l’estelada a una dona major i li calen foc

També es poden veure salutacions feixistes entre els membres de S’ha Acabat, Societat Civil Catalana, Catalunya Suma, Vox i el PP

Redacció
Redacció 13/10/2021
Manifestació per la Hispanitat

Com cada 12 d’octubre, els grups espanyolistes han sortit als carrers de Barcelona per celebrar la Hispanitat i reivindicar l’inici de la colonització d’Amèrica. Un dels diversos incidents protagonitzats pels manifestants ha tingut lloc quan una dona major ha tret una estelada. Tot seguit, l’escridassen i li prenen la bandera independentista de les mans. Ràpidament, la Guàrdia Urbana aparta la senyora, però els espanyolistes trepitgen l’estelada i li calen foc mentre canten “Catalunya es España”.

La marxa, que estava convocada per les entitats Catalunya Suma i Espanya i Catalans, ha portat per lema ‘Junts per allò que ens uneix, Espanya i la Hispanitat’. El fotoperiodista David Melero ha pogut gravar diferents moments en els quals manifestants de la manifestació de S’ha Acabat, Societat Civil Catalana, Catalunya Suma, Vox i el PP realitzen salutacions feixistes.

S’ha Acabat recentment ha estat coneguda perquè uns manifestants antifeixistes van destruir la seva carpa a a Universitat Autònoma de Barcelona. L’organització va lamentar la violència. No obstant això, en aquest cas, la República no ha pogut localitzar cap document en què condemnin que durant la manifestació d’ahir s’arranqués de les mans d’una dona una estelada, per després cremar la bandera en senyal de protesta.