Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

VÍDEO | El PSC es veu amb “possibilitats de tenir la presidència del Parlament” i presentarà candidatura pròpia

La portaveu dels socialistes diu que la retirada de l'escó de Laura Borràs "arriba tard"

|

- Publicitat -

La presidència del Parlament de Catalunya ha quedat oficialment vacant, després que el Suprem tombés les mesures cautelars de la cambra sobre Borràs per tal de forçar, d’una vegada per totes, que la Mesa li retirés l’escó. La vicepresidenta primera amb funcions de presidenta, Alba Vergés, ocupa el càrrec des del mes de juliol, quan el ple del Parlament va suspendre Laura Borràs com a presidenta. Tanmateix, diferents grups polítics, entre ells el PSC, que no ha dubtat a denunciar la situació d’interinitat de la cambra múltiples vegades, volen resoldre la situació i, a ser possible, quedar-se amb la cobdiciada plaça, més per interessos partidistes que no pas pel bé del Parlament.

Els socialistes celebren que la Mesa s’hagi vist obligada judicialment a retirar l’escó de Borràs, tot expressant que la retirada de l’escó “arriba tard” i que s’ha anat “desprestigiant” la institució. Amb la retirada de l’escó a Laura Borràs, i després dels resultats de les eleccions municipals del 28-M, el PSC es veu fort i amb opcions d’optar a la presidència del Parlament, tal com ha afirmat la portaveu dels socialistes al Parlament, Alícia Romero. “Tenim una possibilitat de tenir la presidència. Jugarem fort en aquest sentit” ha afirmat Romero en una entrevista a RTVE.

Publicitat

Romero ha insistit que el PSC és el grup més gran de la cambra catalana, ja que hi suma 33 diputats, empatant-se amb ERC. Els republicans, d’altra banda, han expressat nombroses vegades el seu suport al fet que sigui Junts qui continuï ostentant la presidència del Parlament i, en aquest sentit, no han confirmat si presentaran candidatura.

Et pot interessar  Illa s'obre a pactar amb totes les forces després del 12-M, des d'independentistes al PP, i només veta l'ultradreta

El matí d’aquest divendres, 2 de juny, els socialistes es reuniran per tal de decidir la candidatura a la presidència del Parlament, i tenen previst presentar-la en el ple extraordinari previst el divendres que ve per elegir el relleu a la presidència de la cambra catalana.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut