Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

[Vídeo] El FAQS convida el feixisme de Cayetana Álvarez de Toledo, que fa el paperot contra la llengua catalana

|

- Publicitat -

La diputada i exportaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha afirmat que el principal problema del PP a Catalunya “és una falta de convicció en la defensa del constitucionalisme”. “Això és el que ens va minvar electoralment a Catalunya després del cop d’octubre del 2017. El PP el que necessita ara és recuperar aquesta fortalesa constitucionalista”, ha apuntat Álvarez de Toledo aquest dissabte al programa FAQS de TV3. A l’inici de l’entrevista, l’exportaveu del PP al Congrés ha protagonitzat una polèmica per la utilització del català –adduint que no l’entén perfectament- i refusant haver d’utilitzar una ‘orellera’. “Entre espanyols no utilitzem ‘pinganillos’, no som estrangers”, ha etzibat Álvarez de Toledo.

“El castellà és la llengua comuna, entesa per tots els espanyols i majoritària a Catalunya”, ha continuat la diputada del PP per Barcelona, que també considera un “gest de cordialitat” utilitzar-la a Catalunya. “Però el nacionalisme té una relació difícil amb la cordialitat”, ha conclòs Álvarez de Toledo, que ha seguit sense problemes una entrevista amb les preguntes en català i responent en castellà. En paral·lel, l’exportaveu del PP al Congrés ha reconegut que, després de la seva destitució, Casado només ha contactat amb ella per demanar-li la participació en un vídeo en defensa del rei emèrit Joan Carles I i també ha reiterat que no pensa abandonar el seu escó per Barcelona.

Publicitat

“La meva decisió de no deixar l’escó està ben explicitada al meu llibre, per això no fa falta que m’estengui”, ha conclòs Álvarez de Toledo, que finalment ha justificat el seu vot en blanc per a l’elecció dels nous magistrats del Tribunal Constitucional. “Sóc una ferma defensora de la despolitització de la justícia”, ha conclòs l’exportaveu del Grup Popular al Congrés.

Et pot interessar  Carrizosa té la barra de dir que "la llengua majoritària dels catalans és el castellà"

Publicitat

Opinió

Minut a Minut