Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

VÍDEO | Dolors Sabater enfonsa Salvador Illa: “Negar el dret a l’autodeterminació és el que trenca la convivència”

"La convivència i la concòrdia que promulguen no es pot construir mai des de la imposició" ha asseverat Sabater

|

- Publicitat -

La diputada de la CUP Dolors Sabater ha carregat amb força contra els arguments amb els quals el líder del PSC, Salvador Illa, justifica rebutjar la proposta de resolució que demana establir les bases per a pactar i celebrar un referèndum. El matí d’aquest divendres, abans que comencés la tercera i última jornada del debat de política general que se celebra al Parlament, Illa ha parlat sobre la proposta que els partits independentistes van presentar in extremis per a condicionar la investidura de Pedro Sánchez, afirmant que abans preferiria repetir les eleccions i que “aprofundir en el camí de la divisió és un error“.

Davant aquestes declaracions, la diputada anticapitalista ha optat per no quedar-se callada. Sabater ha lamentat que els socialistes, que tanta gala fan del seu progressisme, prefereixin arriscar-se a repetir les eleccions i donar la victòria als partits espanyolistes i a l’extrema dreta, que no pas cedir en una reclama democràtica d’una part de la societat catalana. “Vostès defensen un Estat espanyol ‘fatxa’ abans que ‘trencat”“, ha criticat la diputada.

Publicitat

“La convivència i la concòrdia que promulguen no es pot construir mai des de la imposició” ha asseverat Sabater, tot recordant que hi ha una “àmplia majoria social en aquest país”, prop del 80%, que “defensa que la solució del conflicte passa per la celebració d’un referèndum d’autodeterminació”. “Negar-nos aquest dret, negar aquest anhel, és el que trenca la convivència i la concòrdia” ha reblat la diputada.

Sabater ha reiterat que “votar no és un delicte, votar no divideix, votar és la mínima expressió de la democràcia”, i ha puntualitzat que “criminalitzar haver votat l’1-O i negar-nos el dret a votar que reclama aquesta majoria del 80%” és “negar la pròpia democràcia”. “La solució del conflicte passa inevitablement per un referèndum d’autodeterminació” ha insistit.

Et pot interessar  Juvillà denuncia el "joc brut" del Tribunal Suprem, que l'impedeix presentar-se per la CUP el 12-M

La diputada cupaire també ha enviat un missatge als altres dos partits independentistes, Junts i ERC, recordant-los que “el dret a l’autodeterminació no es pot desvincular de l’amnistia”, perquè “la independència és revolució, és canviar-ho tot”

Publicitat

Opinió

Minut a Minut