Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El PSC prefereix arriscar-se a repetir eleccions que explorar les condicions d’un referèndum

Assegura que els socialistes no donaran "ni un sol pas" pel camí de la "ruptura" de la societat catalana

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, que ja no veia amb bons ulls les propostes de resolució sobre la llei d’amnistia, veu encara pitjor el pacte in extermis entre ERC i Junts per no investir qui no accepti “treballar per fer efectives les condicions” d’un referèndum. En una entrevista a RAC1, el líder dels socialistes catalans ha rebutjat contundentment la possibilitat d’explorar les condicions d’un referèndum, tot afirmant que “si s’ha d’anar a eleccions, anirem a eleccions i que la ciutadania triï”. Illa ha insistit que “aprofundir en el camí de la divisió és un error“. “Per aquest camí no anirem enlloc”, ha dit en referència al referèndum.

Illa ha refermat la postura del PSC deixant clar que els socialistes no donaran “ni un sol pas” pel camí de la “ruptura” de la societat catalana, i ha afegit que mai hi ha hagut aquesta possibilitat. Tal com ho veu Illa, hi ha “l’obligació” d’intentar evitar una repetició de les eleccions generals. Alhora, però, també ha volgut deixar clar quins camins es poden explorar i quins camins “no tenen recorregut”, i les demandes de tot un poble per exercir el dret a l’autodeterminació és, curiosament, un d’aquests camins sense recorregut que ni tan sols s’obriran a explorar.
Preguntat per si hi ha la possibilitat d’una moció de censura a Catalunya en cas que s’hagin de repetir les eleccions generals, Illa ha respost que avui no té això al cap. Així i tot, ha dit que el debat de política general ha constatat que el Govern de Pere Aragonès “no està governant”. “Es pren la presidència de la Generalitat com una rutina i ha de ser una passió. Arrossega els peus, no pren decisions…”, ha lamentat. “Si això no millora, potser sí que hauríem de prendre algun tipus de decisió tot i que jo soc poc amic de generar inestabilitat”, ha afegit.

 

Et pot interessar  Illa promet l'impossible: assegura que defensarà els interessos de Catalunya sense "incomodar" el govern espanyol
Publicitat

Opinió

Minut a Minut