Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

[Vídeo] Cotarelo assegura que “hi ha la intenció de boicotejar qualsevol mena de solució que no sigui la violència”

El politòleg diu que "PP, PSOE, CS, VOX i la meitat de Podemos són el mateix" pel que fa a la qüestió catalana

|

- Publicitat -

“Hi ha la intenció de boicotejar qualsevol mena de solució que no sigui la violència per a respondre a les aspiracions de Catalunya”. Són paraules del politòleg Ramon Cotarelo al programa ‘Tot es mou’ de TV3, on ha parlat en una connexió des de Madrid. En relació a les reaccions de l’unionisme pel que fa a la figura del “relator” que ha de facilitar el diàleg entre el Gobierno i la Generalitat, Cotarelo ha assegurat que “no hi ha cap intenció de resoldre res, sinó de crear crispació”. En aquest sentit, ha retret a la líder de Ciudadanos al Parlament, Inés Arrimadas, que “boicotegi sistemàticament” les sessions a la Cambra. I “s’haurà de veure com avança quan hi hagi punts més substantius. Aleshores ja envien a la Legió amb la cabra”, ha afegit.

Durant la resta de la connexió, ha comentat l’actuació judicial contra el Procés per retreure la “parcialitat” dels magistrats que jutjaran els presos polítics; cosa que -segons ell- dóna una “imatge lamentable” de cara a Europa. També ha tingut paraules pel Gobierno de Pedro Sánchez, que ha titllat de “tan tirànic com l’anterior”.

Publicitat

Pel que fa a les declaracions del fiscal de l’Audiència Nacional que ha dubtat de la professionalitat dels jutges catalans, Cotarelo ha apuntat que “quan es tracta de parlar dels catalans, fins i tot dels que diuen que són els seus amics, s’hi val tot. No per jutges, sinó per catalans”. En aquest sentit, ha destacat que “la judicatura espanyola a Catalunya no és justícia catalana, sinó justícia espanyola a Catalunya”.

Per acabar, ha dubtat de l’existència d’una esquerra espanyola que no sigui una mera còpia de l’europea i ha afirmat que “PP, PSOE, CS, VOX i la meitat de Podemos són el mateix” pel que fa a la qüestió catalana.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut